Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-09@06:39:43 GMT

نوسازی در بافتهای فرسوده تهران کلید خورد

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۰۸۷۶۹

نوسازی در بافتهای فرسوده تهران کلید خورد

با تصویب لایحه تشویقی در شورای اسلامی شهر تهران پرداخت عوارض، محرکی برای ایجاد ساخت و ساز و رفع موانع بازآفرینی بافت های فرسوده پایتخت ایجاد شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، لایحه دو فوریتی اصلاحیه مصوبه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران، به منظور تشویق و تسهیل وصول مطالبات شهرداری تهران امروز به عنوان اولین لایحه مطرح شده در شورای شهر ششم تهران مورد بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقراریان گفت: باید کمیسیون‌های درگیر درباره چرایی دو فوریت این لایحه توضیح دهند. و امانی به عنوان موافق اظهار داشت: این لایحه از سوی شهرداری ارائه شده و باید درباره دوفوریت آن توضیح دهد.

گلپایگانی معاون شهرسازی درباره علت دو فوریت آن گفت: به واسطه اینکه صدور پروانه ساختمانی بازه کوتاهی است و اگر بخواهد به صورت عادی مطرح شود باعث می‌شود ارباب رجوع بلاتکلیف بمانند و می‌خواهیم تکلیف نحوه مواجهه با صدور پروانه جدید مشخص شود تا درآمد شهرداری از صدور پروانه به حالت عادی برگردد.

وی افزود: معمولاً در بازه شهریور مهر و آبان درآمد شهرداری از این محل پایین است و می‌خواهیم در این بازه زمانی اثرگذاری داشته باشد.

چمران با اشاره به اینکه این روش چندین ساله است و قبل از این قانون مصوب با بهره این مساله حل می‌شد گفت: تصمیم گرفتیم کلیه پرداخت دوساله و خانواده ایثارگران سه ساله پرداخت کنند، اما کسانی که خواستند نقدا بپردازند از تخفیف خوبی برخوردار باشند. و این مساله می‌تواند در تأمین درآمدهای شهرداری مؤثر باشد.

دوفوریت این لایحه به تصویب رسید.

عباسی افزایش عوارض ساختمانی در صدور پروانه را نسبت به سال گذشته افزایشی عنوان کرد و گفت: این افزایش بسیاری از متقاضیان را دچار مشکل جدی کرده است و شهرداری باید بتواند این بخشنامه را تعدیل کند.

وی افزود: اگر دو فوریت مصوب شود به نظرم بسته تشویقی خوبی است و درست است که بخشی از درآمدهای شهرداری را محقق کنیم اما در اصل باعث رونق ساخت و ساز در تهران می‌شود و شهرداری بخشی از حقوقش صرف نظر می‌کند تا کلید ساخت و ساز در تهران زده شود.

بابایی با اشاره به اینکه موافق این لایحه است و آن‌را محرکی برای ایجاد ساخت و سازهای جدید و رفع موانع بازآفرینی بافت‌های فرسوده است.

وی پیشنهاد کرد: برای پرداخت بعد از ۴۵ روز نیز تخفیفی قائل شویم تا با جایزه کمتری از این فضا استفاده کنیم. چون ما می‌خواهیم این پالس را به شهروندان بدهیم که شورا آماده و رونق صنعت ساخت و ساز است.

چمران گفت: در مدت ۴۵ روز بررسی خواهیم داشت و بعد از آن تصمیم می‌گیریم که آیا تخفیفی قائل شویم یا نه.

امانی پیشنهاد داد که مدت ۴۵ روز به دوماه افزایش دهد چون تا زمان ابلاغ زمان می‌برد و درصد پیشنهادی من ۲۵ درصد است. و این تبصره را هم اضافه کنیم که با ارائه گزارش شهرداری به بررسی عملکرد تصمیمات جدید بگیریم.
اقراریان گفت: تا زمانیکه این قانون ابلاغ شود حداقل زمان را از دست می‌دهیم و پیشنهاد ۲ ماهه امانی می‌تواند کمک کند.

علیرضا زاکانی شهردار تهران گفت: در ۴ ساله گذشته سابقه تخفیف تا ۲۷ درصد هم داشته‌ایم و پیشنهاد اولیه معاونت شهرسازی ۲۵ درصد بود و پیشنهاد شد که اگر تخفیف ۳۰ درصد باشد، ترغیب پرداخت نقدی بیشتر شود.

وی ادامه داد: اگر این می‌خواهید پرداخت عوارض ۲ مرحله‌ای شود همین امروز تصمیم بگیرید چون تزلزل ایجاد می‌کند و شهرداری متضرر می‌شود.

شهرداری تهران پیشنهاد کرد که اگر تخفیف ۳۰ درصد داشته باشیم ترغیب بیشتری ایجاد می‌کند اما اگر ۲۵ درصدی خواستیم در مرحله دوم عدد معنادار ۵ درصدی را در نظر بگیرند تا متقاضیان اقبال نشان دهند.

صادقی گفت: گلپایگانی بخشنامه‌ای را در این ماه داده و تخفیف تا ۲۵ درصدی را برای مناطق قائل شده است و اگر فرض را بر افزایش سال جاری بگیریم این تخفیف ۳۰ تا ۶۵ درصد بوده و این تخفیف براساس اختیارات شهرداری بوده است؟ اگر این اختیار وجود داشته چرا این لایحه ارائه شده است.

سروری با دو مرحله‌ای کردن کار مخالفت کرد و گفت: ۲۵ درصد انگیزه‌ای ایجاد نمی‌کند.

گلپایگانی درباره ابهامات مطرح شده توضیح داد: در مصوبه عوارض ۱۴۰۰ گفتند سقف افزایش عوارض از ۵۰ درصد بیشتر نشود و ما برای اینکه این کل عوارض از سقف عوارض بیشتر نشود، شهر تهرن را به ۴ دهک تقسیم کردیم. و این ۵۰ درصد حداکثر سقف مدنظر بوده است.

صادقی گفت: کف افزایش از ۱۲۰ درصد به بالاست و به خاطر همین کسی پرداخت نمی‌کند و اگر قبل از این می‌دانستیم با دوفوریت موافقت نمی‌کردیم.

وقتی معاون شهرسازی می‌گوید صدور فیش‌ها اشتباه صادر شده است و اگر اشتباه بوده است که دیگر این لایحه معنایی نداشت.

چمران گفت: موجی با افزایش ۱۲۰ درصدی ایجاد شده و اصلاح شده است.

کاشانی گفت: با این مصوبه می‌خواهیم انگیزه ایجاد کنیم که برای کار اقتصادی اگر مطالبات شهرداری امتیاز خوش حسابی بگذاریم.

در نهایت پیشنهاد میزان تخفیف ۲۵ درصد و پیشنهاد زمان ۲ ماه پس از لازم الاجرا شدن با اکثریت آرا رأی آورد.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اجتماعی شهرداری تهران شهرسازی صدور پروانه ساخت و ساز ۲۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۸۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ساخت ۱۵۰۰۰۰ واحد مسکونی در تهران از ماه آینده

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران از آغاز کلنگ‌زنی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی از ماه اینده در تهران خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی هدایت در نشست خبری امروز خود با اشاره به اینکه سال گذشته براساس تکلیف تعیین شده توسط شورای شهر برای شهرداری، حدود 5 هزار و 900 پلاک در تهران نوسازی شد، اظهار کرد: کلنگ‌زنی 150 هزار واحد مسکونی نیز با همکاری نهادها صورت گرفته که با رویکرد نوسازی بافت فرسوده ناپایدار و اراضی ناکارامد است.

وی با اشاره به اینکه تهیه مسکن استطاعت‌پذیر هدف ما برای افراد نیازمند مسکن است، افزود: یک زمین دو هزار متری در گلابدره برای اقدامات فرهنگی اجتماعی و ورزشی مدنظر قرار گرفته است و اجرای آن آغاز شد علاوه بر این پروژه بازآفرینی باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا(س) که چند سالی است با هدف توسعه گردشگری و برقراری عدالت اجتماعی در حال ساخت است به مرحله تکمیل و بهره‌برداری نزدیک شده و در ماه‌های آینده در دسترس شهروندان تهرانی قرار می‌گیرد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تصریح کرد: طرح احداث باغ راه حضرت فاطمه زهرا(س) به وسعت 10 کیلومتر با هدف کاهش شکاف اجتماعی افزایش سرانه فرهنگی و رفاهی و از سال 1383 آغاز شد و با پیگیری‌های انجام شده و تلاش پیمانکاران فعال در پروژه به مرحله پایانی نزدیک شده است. این طرح محور گردشگری برای مناطق 17 و 18 محسوب می‌شود.

وی با اشاره به لنگ‌زنی بیش از 150 هزار واحد مسکونی در تهران از ماه آینده، خاطرنشان کرد: نقش ما تسهیل‌گری است و در ماه آینده این کار در تهران آغاز خواهدشد؛ این واحدها در بافت فرسوده محدوده‌های ناپایدار و اراضی ناکارآمد ساخته خواهد شد.

به گفته هدایت در شهر تهران باید سالانه 150 هزار واحد ساخته شود تا جلوی فرسودگی شهر گرفته شود این درحالی است که در سال‌های گذشته 40 تا 60 هزار واحد مسکونی ساخته شده که منجر به عقب‌ماندگی‌هایی در این حوزه شده است.

در حال تکمیل ...

دیگر خبرها

  • مشکلات توسعه فیبر نوری به روایت مدیران اپراتورهای ثابت / شهرداری تهران اصلاً همکاری نمی‌کند
  • چرا مشوق‌های نوسازی در شهرداری‌های استان یزد خاک می‌خورد؟
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • میدان آزادی نوسازی می‌شود
  • مژده به کارگران ، مجلس بیخیال تعیین حقوق کارگری شد
  • یک اتفاق جدید در بازار مسکن؛ مالکان و مستاجران منتظر این تغییر باشند
  • معلم، کلید بهره‌برداری از گنجینه‌‌ای تمام‌نشدنی را به دانش‌آموز می‌دهد
  • برگزاری ۵ رزمایش برای نوسازی بافت های فرسوده
  • آغاز ساخت ۱۵۰۰۰۰ واحد مسکونی در تهران از ماه آینده
  • تحقق نیمی از تعهدات خیران مدرسه ساز در سال گذشته