Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مواردی که باید طبق برنامه توسعه و سند چشم انداز تا سال ۱۴۰۴ به آن توجه ویژه‌ای شود نوسازی و احیای بافت فرسوده در پایتخت است که رسیدن به این هدف مستلزم برنامه ریزی دقیق و تلاش همه جانبه دارد.

طبق آمار ارایه شده از بین مناطق ۲۲ گانه پایتخت مناطق ۱۲، ۱۳، ۱۵، ۱۸، ۱۶ و ۱۹ به عنوان مناطق فرسوده پایتخت معرفی شده است که احیای این مناطق و نوسازی بافت فرسوده آن جزء اولولیت‌های مهم مدیریت شهری تهران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آخرین آمار ارایه شده ۳ هزار ۲۶۸ هکتار بافت فرسوده تمام عیار در پایتخت وجود دارد که این آمار زنگ خطری برای مدیریت شهری است، زیرا ممکن است با کوچکترین حادثه خسارات مالی و جانی فراوانی را از خود به جای بگذارد.

محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران  از آخرین اقدامات انجام شده در بحث نوسازی بافت‌های فرسوده گفت: یکی از اقدامات موثر و خوب ما این بود که توانستیم زمین‌هایی که بنای فرسوده بر روی آن‌ها واقع شده بود را تملک کنیم و در این مسیر بخش خصوصی هم وارد شد تا بتوانیم در چارچوب بازآفرینی شهری و نوسازی بافت‌های فرسوده کار‌های موثری انجام دهیم.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران افزود: اقدام‌های ما در راستای نوسازی کالبدی، زیرساختی و هویت بخشی اجتماعی و تأمین سرانه مورد نیاز در بافت‌های فرسوده است و امیدواریم بتوانیم محله به محله و خیابان به خیابان این طرح را عملی کنیم و آن را به تمام نقاط تهران تعمیم دهیم.

وی بیان کرد: از آنجایی که بازآفرینی و احیای بافت‌های فرسوده موضوعی نیست که یک نهاد مثل شهرداری یا وزارتخانه به تنهایی به آن ورود کند لازم است تا تمام نهاد‌ها مشارکت کنند و در موضوع نوسازی بافت‌های فرسوده به یک الگوی مناسب برسیم.

سالاری اظهار کرد: از این رو باید زمینه توسعه و حضور افرادی که در بافت‌های فرسوده دارای زمین هستند و یا ملکی را دارند فراهم کنیم تا این دسته از افراد وارد سرمایه گذاری شوند و به نوسازی بافت‌های فرسوده کمک کنند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران افزود: هماهنگی‌های لازم با نهاد‌های مربوطه انجام شده است تا انواع بسته‌های حمایتی و تشویقی را در اختیار افراد قرار دهند تا مالکان بافت‌های فرسوده با رغبت بیشتری در طرح نوسازی شرکت کنند.

وی با اشاره به انواع بسته‌های حمایتی و تشویقی گفت: نهاد می‌توانند برای افراد ساکن دربافت فرسوده انواع بسته‌های حمایتی را در نظر بگیرند که یکی از آن‌ها بسته‌های مالی مثل پرداخت وام‌های بلند مدت با بهره پایین است تا شهروندان ساکن در بافت فرسوده بتوانند با آسودگی خیال بیشتر اقدام به نوسازی منازل خود کنند.

سالاری بیان کرد: بسته‌های تشویقی مانند عدم دریافت عوارض برای صدور پروانه در بافت‌های فرسوده از دیگر اقداماتی است که در راستای ترغیب افراد برای نوسازی بافت‌های فرسوده بنا‌های فرسوده می‌توان انجام داد و باید گفت امروز شهرداری تهران عوارضی را برای نوسازی ساختمان‌ها در بافت فرسوده دریافت نمی‌کنند و ساکنان بافت‌های فرسوده معاف از پرداخت عوارض ساخت و ساز هستند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران افزود: به ساکنان بافت‌های فرسوده می‌توان یارانه پرداخت کرد تا بتوان از آن برای اجرا نما در چارچوب اصول اسلامی ایرانی استفاده کنند و از دیگر اقدام‌هایی که می‌توان انجام داد اختصاص انشعابات رایگان به خانه‌های نوسازی شده در بافت فرسوده است.

وی تأکید کرد: این‌ها تنها گوشه‌ای از اختیارات و راهکار‌هایی است که می‌توان در بافت فرسوده اتخاذ کرد و تلاش می‌کنیم با نهاد‌های ذی مدخل مانند وزارت راه و شهرسازی رایزنی کنیم تا به الگوی مناسب جهت احیای بافت فرسوده برسیم.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: بافت فرسوده شورای شهر تهران شهرداری شهرداری نوسازی بافت فرسوده سالاری عوارض ساخت و ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۸۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۷۰ مدرسه در استان زنجان نیاز به مقاوم سازی دارند

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا اسلامی بعد از ظهر چهارشنبه در نشست خبری از مهر ماه امسال مدرسه کانکسی با بیش از ۱۰ نفر دانش‌آموز در استان نخواهیم داشت، گفت: حدود ۶۷۰ مدرسه معادل ۳۰ درصد از ۲۲۳۸ مدرسه استان به مقاوم‌سازی نیاز دارند.

وی با بیان اینکه جهت گیری پروژه‌های خیر ساز به سمت حذف مدارس تخریبی و احداث مدارس مقاوم است، افزود: سال گذشته در قالب طرح شهید پناهی حذف مدارس کانکسی با بیش از ۱۰ نفر دانش‌آموز را در استان دنبال کردیم که از این طرح‌ها فقط ۲ پروژه باقی مانده است که تا مهرماه ساخت مدرسه جایگزین آنها به سرانجام می‌رسد.

اسلامی با بیان اینکه طبق هدف‌گذاری سال گذشته ۲۱۷ کلاس درس در قالب ۴۰ پروژه تحویل آموزش و پرورش شد که شامل دو پروژه به‌صورت ورزشی و ۳۸ باب مدرسه بود، ادامه داد: چهار پروژه در ابهر، سه پروژه ایجرود، ۱۲ پروژه در خدابنده، ۹ پروژه در زنجان، هشت پروژه در ماهنشان، دو پروژه در طارم و دو پروژه در سلطانیه داشتیم که این پروژه‌ها در مجموع ۲۱۷ کلاس درس را شامل می‌شود.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان با اشاره به ضرورت تأمین زیرساخت‌های آموزشی در طرح‌های نهضت ملی مسکن قبل از استقرار جمعیت در این مراکز جمعیتی، گفت: توجه به این موضوع، مانع بروز مشکل در آینده می‌شود.

وی با اشاره به ماده ۱۸ قانون شورای عالی آموزش و پرورش، افزود: طبق این قانون، انبوه‌سازانی که ساخت بیش از ۲۰۰ واحد مسکونی را عملیاتی می‌کنند، باید خدمات آموزشی از جمله ساخت مدرسه را برای ساکنان این واحدها اجرا کنند که این امر در حال حاضر در مناطقی مانند گلشهر کاظمیه و پونک این قانون عملی نشده است و این مناطق با کمبود مدارس مواجه‌اند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان زنجان با تاکید بر لزوم برقراری عدالت آموزشی در استان و بویژه مناطق کم‌برخوردار و دورافتاده استان، گفت: طبق زمان بندی پروژه‌هایی که به‌صورت خیر ساز بودند و بویژه در مناطق روستایی به سمت حذف مدارس تخریبی و احداث مدارس مقاوم پیش رود.

اسلامی از برگزاری جشنواره خیران مدرسه‌ساز زنجان در ششم مرداد ماه خبر داد و افزود: خیرین یکی از منابع تأمین اعتبار برای ساخت و نوسازی مدارس، مجامع خیران مدرسه‌ساز و خود خیران مدرسه‌ساز هستند.

کد خبر 6100642

دیگر خبرها

  • رکورد صدور پروانه در بافت فرسوده کشور شکست
  • ۲۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن سمنان در دست ساخت است
  • چرا طرح «مالیات بر عایدی سرمایه» جنجالی شد؟
  • ۶۷۰ مدرسه در استان زنجان نیاز به مقاوم سازی دارند
  • چرا مشوق‌های نوسازی در شهرداری‌های استان یزد خاک می‌خورد؟
  • ۸۵۰ کلاس درس در استان بوشهر ساخته شد
  • بسته‌های تشویقی بازآفرینی برای مردم جذابیت ندارد
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • یک اتفاق جدید در بازار مسکن؛ مالکان و مستاجران منتظر این تغییر باشند