Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، گفتگوي اختصاصي با وحيد عرب، مدير كل  تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران  
يكي از درآمدهاي پايدار شهرداری ها قبوض عوارضی است كه هر سال شهروندان می باید آن را پرداخت مي كنند. بسياري از شهروندان به دنبال چگونگي شرايط پرداخت و نحوه توزیع و تعيين هزينه های آن هستند. اينكه بدانند چرا باید عوارض بپردازند و اين مبالغ عوارض در چه زمينه هاي استفاده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. به همين منظور و به مناسبت توزیع قبوض عوارض در سطح شهر تهران  با وحيد عرب مدير كل  تشخیص و وصول درآمد شهرداري تهران در اينباره گفتگویي انجام داديم...

قبوض عوارض شهرداري تهران چند دسته هستند؟
قبوض عوارض شهرداری که جدیدا در سطح شهر تهران توزیع شده است، در چهار دسته قرار دارند كه مربوط به عوارض نوسازي، بهاي خدمات پسماند مسكوني، بهاي خدمات پسماند غير مسكوني و عوارض كسب و پيشه هستند. قبوض با توجه به مصوبه هئيت وزيران برای عوارض نوسازي وبا فرمول تعيين شده،  چاپ و توزيع مي شوند. و بهای خدمات مدیریت پسماند از طریق مصوبه شورای اسلامی شهر محاسبه و توزیع می شود.
 بهاي خدمات مدیریت پسماند در حوزه پسماند صرف مديريت، جمع آوري و دفع پسماند می شود  و در حوزه نوسازي صرف 90 درصد از برنامه هاي عمران توسعه شهر مانند احداث بزرگراه و پارك و.....مي شوند

قبوض بر چه اساسي توليد مي شوند و شهروندان از چه روش هاي مي توانند آنها رادريافت كنند؟
منشا تعيين قبوض به سال 1347 بر می گردد و فرمول مصوبی دارد كه مربوط به دهه 80 است. فرمول محاسبه عوارض را وزارت كشور مي دهد و شوراي اسلامي شهر آن تاييد مي كند. عدد فرمول هر سال به روز مي شود. فرمول ها نرخ پايه دارند.

به عنوان مثال در حوزه پسماند، توليد زباله در شهر تهران 750 گرم است. در محاسبه عوارض نوسازي هزينه فرمول تابع قيمت ارزش منطقه اي املاك یا (ضریبP) است.

بالطبع اگر قيمت منطقه اي تغيير كند. قيمت قبوض هم تغيير مي كند. براي توزيع قبوض بين شهروندان راه هاي مختلفي وجود دارد. در نظام سنتي،  ما قراردادي با اداره پست بستيم كه قبوض به آدرس شهروندان فرستاده مي شود و البته از ابتدای سال شهروندان می توانند با مراجعه به ادارات درآمد یا دفاتر خدمات الکترونیک شهر و یا پرتال شهرداری تهران به نشانی ، www.tehran.ir نسبت به پرداخت عوارض اقدام کنند.

برای کسانی هم که عوارض را پرداخت نکرده اند قبوضی ارسال می گردد و آنها هم می توانند از روشهای مختلف از جمله کد دستوری یا ussd با شماره گیری #137* و دستگاههای خود پرداز و یا همان روشهای بالا که عرض شد، قبوض عوارض و بهای خدمات را که شناسه قبض و پرداخت دارند ، از طریق درگاههای بانکی پرداخت کنند و  پس از پرداخت در حساب ملک مربوطه اعمال خواهد شد.

در صورت عدم تحویل قبوض نیز می توانند به ستاد های پاسخگویی در دفاتر خدمات الكترونيك شهر و واحد درآمد  مناطق 22گانه مراجعه كنند و یا با تلفن 137 و 1888 تماس بگیرند.

قبوض عوارض شامل چه شهرها و افرادي مي شود؟
عوارض از ساکنان شهرهاي كه وزارت كشور اعلام مي كند تعلق می گیرد و هر شهر بنا به مقتضيات جغرافیایی و  فرمول و عدد مربوط به خود را در حوزه پسماند و نوسازي دارد. عوارض از همه مالكين املاک مسکونی و غیر مسکونی دريافت مي شود و در حوزه نوسازي مالك مسئول پرداخت عوارض متعلقه است و در زمینه بهاي خدمات پسماند نیز  بهره بردار مسئول قانوني است.

اگر قبوض پرداخت شوند چه مزاياي براي شهروندان دارد
پرداخت قبوض يك نوع مشاركت شهروندان در اداره شهر به شمار مي رود. در حوزه پسماند باعث مي شود بتوانيم پسماند را از شهر جمع آوري و دفع كنيم كه خود سلامت شهروندان و بهبود محيط زيست را در پي دارد. در نوسازي هم همين اتفاق مي افتد. بسياري از مشكلات شهري مانند آلودگي و ترافيك بر طرف مي  شوند . در واقع يك چرخه سالم است كه نتايج آن مستقيم به خود شهروندان باز مي گردد.

مهلت پرداخت قبوض چگونه است؟ آيا مي توان به صورت اقساط هم پرداخت كرد؟
پرداخت قبوض ماهيت سالانه دارند. يعني از اول تا آخر سال امكان پرداخت وجود دارد به عبارتی مهلت پرداخت تا پایان اسفند ماه هر سال می باشد. امكان قسط بندي قبوض هم در طول سال است و شهروندان مي توانند قبوض را به صورت اقساط تا پنج نوبت به انتخاب خود پرداخت كنند.  شهروندان خوش حساب در حوزه نوسازي از 10 درصد جایزه خوش حسابی برخوردار خواهند شد و در صورت بدحسابي و عدم پرداخت تا پایان سال، جريمه 9 درصد شامل حال آنها مي شود. در حوزه بهای پسماند نیز جایزه خوش حسابی به حدود 18 درصد از ابتدای سال تا پایان سال مي رسد.

نحوه محاسبه عوارض و بهاي خدمات در سال 97 چگونه است؟
در سال 97 به طور متوسط ميزان 15 درصد افزايش در مبالغ قبوض را داشتيم. البته دربرخي مناطق كم برخوردار نیز كاهش هم پيدا كرده است. در برخي مناطق نيز افزايش بيشتر از 15 درصد را شاهد بوديم. در زمینه مبلغ پسماند غير مسكوني در سال گذشته صنوف اعتراض كردند و به دنبال اعتراض ها جلساتي با حوزه های خدمات شهري تشكيل داديم. بالاخره بعد از جمع بندي و تاييد شوراي شهر براي جلوگيري از اجحاف به صنوف، شاهد 27 درصد كاهش در محاسبه  مبلغ  قبوض بوديم.

آيا مالكيني وجود دارند كه قبض  آنها به نام خودشان صادر نمي شود و در صورت چنين مشكلي چگونه مي توانند قبض را به نام واقعي افراد تغيير داد؟
مواردي وجود دارد كه ملك چند بار مالكيت آن عوض شده و قبوض همچنان به نام مالك قبلي مي آيد. در صورت بروز چنين مشكلي مالك بايد با مدارك مالکیتی و هویتی به دفاتر خدمات الكترونيك شهر مستقر در مناطق22گانه يا اداره درآمد شهرداری منطقه محل وقوف ملک خود مراجعه كند.
 
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۷۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۹۰ محل دفن پسماند چهارمحال‌ و بختیاری استاندارهای لازم را ندارند

رئیس شورای اسلامی شهرستان فارسان گفت: محل دفن زباله شهری و قریب ۱۵۰ محل دفن روستایی در سطح چهارمحال‌وبختیاری وجود دارد که هیچ‌کدام از این محل‌ها، استاندارد لازم براساس دستورالعمل فنی و ارزیابی سازمان محیط زیست به منظور دفن اصولی و استاندارد زباله را ندارد.

مهری امینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: براساس مطالعات صورت گرفته شهرداری شهرستان فارسان، متوسط سرانه تولید زباله بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم زباله در طول روز برای هر فرد است.

وی با اشاره به جمعیت ۱۰۰ هزار نفری شهرستان فارسان، افزود: حدود ۷۰ تا ۸۰ تن زباله در طول روز در سطح شهرستان تولید می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهرستان فارسان اضافه کرد: در سطح شهرداری شهرستان فارسان، طرح تفکیک از مبدا به خوبی اجرا نمی‌شود و شهرداری فارسان، در تلاش برای واگذاری این موضوع به پیمانکار است اما همچنان بدون نتیجه باقی مانده و اجرای ناقصی داشته است.

امینی با اشاره به قانون مدیریت پسماند تصریح کرد: دلیل ناموفقی پروژه طرح تفکیک از مبدا، فرهنگ‌سازی است و متأسفانه نهادهای متولی در خصوص آموزش و اطلاع‌رسانی در مباحث مربوط به مدیریت پسماند فعالیتی ندارد.

وی ادامه داد: ۴۰ محل دفن زباله شهری و قریب ۱۵۰ محل دفن روستایی در سطح استان وجود دارد که هیچ‌کدام از این محل‌ها، استاندارد لازم بر اساس دستورالعمل فنی و ارزیابی سازمان محیط زیست به منظور دفن اصولی و استاندارد زباله را ندارد و تمام آنها به صورت غیراستاندارد دفن را صورت می‌دهند که لازم است در آن تجدیدنظر شود.

رئیس شورای اسلامی شهرستان فارسان با اشاره به محل دفن و دپو زباله در شهرستان فارسان، بیان کرد: دفن غیر اصولی زباله، منجر به آلودگی آب، خاک و هوا شده و سلامتی مردم را تهدید خواهد کرد.

امینی با اشاره به آئین‌نامه اجرای مدیریت پسماند که طرح جامع و تفصیلی مدیریت پسماند است، تصریح کرد: شهرداری‌ها ملزم به اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا هستند اما گاهی شهرداری‌ها در انجام وظیفه، کوتاهی می‌کنند.

وی افزود: اگر قرار است طرح جامع و تفصیلی شهری یا هادی روستایی مصوب شود، به دفن زباله با دقت بالاتر به وسیله هماهنگی با سازمان محیط زیست و از طریق ایجاد بسترهایی نفوذناپذیر مشروط است.

رئیس شورای اسلامی شهرستان فارسان اضافه کرد: پیشنهاد می‌کنیم تفکیک زباله از مبدا به صورت جدی شروع شود و کارخانه‌های بازیافت زباله در منطقه احداث شود.

وی با اشاره به زباله، به عنوان طلای کثیف خاطرنشان کرد: واقعیتی انکارناپذیر است که زباله به عنوان یک چاقو دولبه می‌تواند منبع درآمد برای شهرداری‌ها و تهدیدی برای سلامتی مردم و نسل آینده باشد.

کد خبر 751987

دیگر خبرها

  • ۱۹۰ محل دفن پسماند چهارمحال‌ و بختیاری استاندارهای لازم را ندارند
  • کشف ۱۵ تن پسماند از یک منزل مسکونی در کرج
  • کشف ۱۵ تن پسماند در یک منزل مسکونی در کرج
  • تجهیز سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک به جاروب های صنعتی پیاده رویی
  • درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی تفکیک پسماند در تهران!
  • آیین بهره‌برداری از پروژه‌های سازمان پسماند شهرداری اصفهان آغاز شد
  • ارائه خدمات الکترونیک « ۷ در ۲۴ » به شهروندان اصفهان + فیلم
  • پروژه‌های عمرانی و زیست محیطی نصف جهان در صف افتتاح
  • آرزوهای دیرینه اصفهانی‌ها در ریل افتتاح پروژه‌های عمرانی و زیست‌محیطی شهر زندگی
  • افزایش ۹ برابری توزیع عوارض بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان یزد